Kan tahlilleri, kiloya sebep olabilecek bazı hormon düzeyleri, akciğer grafisi, EKG, solunum fonksiyon testi, tüm batın ultrasonografi, Endoskopi, psikiyatri, kardiyoloji ve anestezi konsültasyonu ile anestezi uzmanı değerlendirmesi sonucunda gerekli ilgili konsültasyonlar yapılmaktadır.

Herhangi bir problemle karşılaşılmaması durumunda 1 günde tamamlanmaktadır.

hastanın vücut kitle indeksi, psikolojik yeme bozukluğunun olup olmaması, tansiyon yüksekliği, şeker hastalığı varlığı , kullandığı ilaçlar ve dozları , şeker hastalığı var ise HbA1c düzeyi, kolesterol yüksekliği, endoskopi sonucuna göre mide fıtığının olup olmaması ve özefajit denilen yemek borusunda tahribatın derecesi, pilor (mide çıkışı) da deformasyon durumuna göre ameliyat tekniğine karar verilmelidir.

Ameliyattan 3 gün sonra taburcu olabilirsiniz.

Kontrollere göre eksik olan takviye edilmektedir. İlk yıl için her gün olmasa da aralıklı multivitamin kullanımını öneriyoruz . ömür boyu multivitamin kullanımı gerekli değildir.

18-60 yaş arası uygulanmalıdır. Alt yaş sınırı özel durumlarda 16 yaşına kadar değerlendirilebilir.

Kontroller 1-3-6-9-12. Ayda ve sonrasında yılda 1 defa yapılmalıdır.

1 ay sonra kardiyo ile spora başlayabilirsiniz.

Yürüyüş , masa başı tempoda çalışıyorsanız işlerinize 1 hafta sonra dönebilirsiniz, efor ve güç gerektiren işte çalışıyorsanız 3 hafta sonra işinize dönmelisiniz.

Ameliyattan ardından 3. günde dren çıkarıldıktan sonra yara koruyucu bant kullanarak duş alabilirsiniz

Kişilerin vücut kitle indeksi, kas kütlesi, ameliyattan sonraki süreçte tükettiği protein oranı ve egzersizi farklı olabileceğinden sarkmalar kişilere göre farklılık gösterecektir. Estetik cerrahisi en az 1,5 yıl sonra önerilmektedir.

İdeal kiloya ulaştıktan sonra zorlanmadan kilonuzu koruyabilirsiniz, tekrar kilo alma oranı %10-20 arasındadır.

Ameliyattan sonra bırakılan mide hacmi iyi değerlendirildiği takdirde doğal gıdalar ile alınan protein oranı vücut için yeterli olmaktadır.İhtiyaç yoktur. İlerleyen dönemlerde ağır spor ile protein ihtiyacı artacağından doktor kontrolünde belirlenen oranlarda kullanılabilir.

Ameliyatta dren kullanılması veya kullanılmaması her 2 tercihte doğru yaklaşımdır. Ameliyatın % 100 problemsiz tamamlandığını düşünen cerrah dren tercih etmemeli bence.

Ameliyat esnasında Stapler ile midenin kesim ve dikim işlemi tamamlandıktan sonra vücut tarafından emilen sağlamlaştırıcı dikişler atıyoruz sonra kaçak testi yapıyoruz. Ayrıca ameliyattan 1. Gün sonra çekilen tomografi ile kaçak testini teyit ediyoruz. Dren ile kaçak testi tercih ettiğimiz bir yöntem değil.

Dren kullandığımız hastalarda dren bize yardımcı oluyor ama kanama değerlendirmesi aslında klinik olarak yapılır. Bazı klinik değerlendirme kriterleri ile hemşirelerinizi eğitirseniz ve bunu denetlerseniz yeterli olacaktır.

Teknik olarak anestezi etkisinden dolayı ameliyattan 8 saat sonra su içilmesine başlanabilir ancak söz konusu cerrahi işlem mide olunca ilaçlara rağmen oluşan bulantı kusma nedeniyle ertesi gün sabah vizitinde su içilebilir.

Ameliyat esnasında müzik dinlemek bir keyif değil bence ameliyatın bir parçasıdır. Müzik dinleyerek ameliyat yapmak en büyük motivasyon.

Mide fıtığına bağlı gelişen asit reflüsü ile oluşan yemek borusu hasarları en önemli kriter. Hasar yoksa veya düşük düzeydeyse mide fıtığı ameliyatı da yapılmalıdır. Ağır hasarlarda tüp mide yapılmamalıdır. Gastrit by-pass yapılmalıdır.

Bu hasta tercihine bırakılmalıdır. Safra kesesinde taş oluşumu hayatın herhangi bir döneminde mutlaka operasyon ile sonuçlanır. Daha sonra da ameliyatını olabilir. Bizim önerimiz eş zamanlı olarak safra kesesinin çıkarılmasıdır.

Ameliyatlara başlamadan önce 1 gün önce ameliyat ettiğim hastaların nasıl sağlıklı olduklarını gördüğüm sabah vizitleri ve güzel bir kahve en büyük motivasyonum